Software Design Questions and Answers – Engineering Design Principles 2021

Software Design Questions and Answers – Engineering Design Principles 2021

This set of Software Design Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Engineering Design Principles”.

Engineers use a set of steps called the engineering design process to create functional products and processes. The process is highly iterative; parts of the process must often be replicated until another can be entered, though the parts that must be iterated and the number of such cycles in any given project which differ. It is a decision-making process (often iterative) in which physical sciences, mathematics, and engineering sciences are used to transform resources in the most effective way possible to achieve a specified goal. Establishing goals and requirements, synthesis, research, development, testing, and assessment are all important aspects of the design process.

1.Which among these is the primary goal for software engineering design?A) To specify the structure of program satisfying software product specification
b) To specify the behavior of program satisfying software product specification
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

Answer: C
Explanation: The primary purpose of design is to define the configuration and actions of a programme in order to meet the requirements of a software product.

2. What is true about good programs?
A) Good program must have certain characteristic at delivery and must be maintainable during time
B) A good program at delivery must satisfy its requirements
C) A good program must conform to its design constraints
D) All of the mentioned

Answer: D
Explanation: Many of the above considerations are taken into account when determining the quality of a programme.

3.  Why does software engineering design shares many design principles?

a) Common design goal of creating high quality design
b) For expansion of product lifetime
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

Answer: c
Explanation: Both of the above points are rational justifications for the presence of numerous design concepts.

4.Why are the design principles considered unique?

a) They are characteristic of well constructed programs
b) They are robust
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned

Answer: a
Explanation: Since they are characteristics of well-constructed systems, design concepts are peculiar.

5. What is the principle of feasibility?
a) A Design is acceptable only when it is realized
b) Designs that make easier to change are better
c) Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
d) Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better

Answer: a
Explanation: The feasibility principle notes that a proposal is only appropriate if it can be realised.
6. Which principle states the following “Designs that make easier to change are better”?a) Principle of Feasibility
b) Principle of Economy
c) Principle of Changeability
d) Principle of Adequacy
Answer: c
Explanation: According to the principle of changeability, designs that make it easy to adapt are better.

7. What is the principle of adequacy?
a) A Design is acceptable only when it is realized
b) Designs that make easier to change are better
c) Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
d) Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better

Answer: d
Explanation: The principle of adequacy states that designs that can meet the needs and desires of more stakeholders while remaining within constraints are better.

8. What is the principle of the economy?
a) A Design is acceptable only when it is realized
b) Designs that make easier to change are better
c) Designs that can be built for less money, in less time with less risk are better
d) Designs that can meet more stakeholder needs and desired subject to constraints are better

Answer: c
Explanation: The economic principle states that designs that can be designed for less capital, in less time, and with less risk are preferable.

9. Which of these does a good design follow?
a) A good design should specify a program that can be built, tested and deployed on time
b) A good design should be concluded in its budget
c) A good design can vary risk
d) A good design should specify a program that can be built, tested and deployed on time and within its budget

Answer: d
Explanation: A successful design should call for a programme that can be designed, tested, and implemented on time and on budget.

10. Which is true among the following?
a) Design Principles state desirable design characteristics based on meeting stakeholder needs and desires
b) Basic design principles are evaluative criteria that state characteristics of good design
c) Constructive Design principles state desirable engineering design characteristics based on past software development experience
d) All of the mentioned

Answer: c
Explanation: Basic design principles state acceptable design characteristics based on meeting stakeholder needs and preferences, while design principles are evaluative standards that state characteristics of good design.
Individuals, companies, organisations, and governments are all examples of economic agents. When two individuals or parties agree on the value or price of a transacted good or service, which is usually expressed in a specific currency, economic transactions take place. However, monetary transactions just make up a small portion of the overall economic environment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *